Koláče, koláčky, záviny atd.

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
100 ml oleje
1 vejce
špetka soli
200 ml mléka
4 pl cukru krupice
1 kostka droždí 42 g
Náplň:
(maková - tvarohová - hrušková - povidlová)
Drobenka:
polohrubá mouka
cukr moučka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, sůl, přidáme vykynutý kvásek, který jsme si připravili z droždí, vlažného mléka a cukru.

  2. Přidáme olej a rozšlehané vejce a vypracujeme těsto.

  3. Z vykynutého těsta děláme malé koláčky, plníme nádivkou.

  4. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme drobenkou a necháme asi 10 minut nakynout.

  5. Pečeme na 180°C.

  6. Makové koláčky nůžkami nastříhneme dokola asi 5 krát. Toto těsto používám i na velké koláče, záviny, Honzovy buchty atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!