Kokosovo-jablečný moučník s čokoládovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g polohrubé mouky
100 g třtinového cukru
1 pudinkový prášek s kokosem
50 g strouhaného kokosu
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 jablíčka
2 vejce
100 ml mléka
limetková šťáva z 1 limetky
limetková kůra z 1 limetky
100 g másla
Na krém:
1 tvaroh
1 zakysanou smetanu
1 smetanu na šlehání
1 ztužovač šlehačky
2 PL moučkového cukru
2 čokoládové pudinkové prášky
limetková šťáva z 1/2 limetky
limetková kůra z 1/2 limetky
2 vanilkové cukry
Na polití hotového korpusu:
100 ml kávy turka
50 ml Amaretta

Postup přípravy receptu

  1. V míse si smícháme mouku, oba cukry, prášek do pečiva, kokos, kokosový pudink. Přidáme vejce, rozehřáté máslo mléko a nastrouhaná jablíčka, která jsme promíchali s kůrou a šťávou z limetky. Vše ještě jednou promícháme, musí vzniknout hustší těsto. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180°C asi 30 minut.

  2. Dále si připravíme tureckou kávu, kterou přecedíme přes sítko a smícháme s Amaerettem.

  3. Na krém si smícháme tvaroh, kysanou smetanu, oba cukry, šťávu a kůru z limetky. Přidáme čokoládové pudinkové prášky a promícháme.

  4. Dále si ušleháme smetanu a postupně zašleháváme tvarohový krém.

  5. Vychladlý korpus polijeme vychladlou kávou, necháme vsáknout. Natřeme krémem a ozdobíme čokoládovýn zdobením. Moučník necháme ztuhnout. Pak už si uvaříme kávičku a pochutnáváme si.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!