Kočičák (lepenice trochu jinak)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor (oloupaných)
300 g kysaného zelí
2 cibule
olej(sádlo)
kmín
sůl
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na kostky a spolu s kmínem uvaříme v osolené vodě.

  2. Mezitím si scedíme kysané zelí, které krátce podusíme s trochou vody, můžeme dochutit solí, octem, cukrem podle vlastní chuti.

  3. Uvařené brambory rozšťoucháme s kouskem másla, přidáme podušené a scezené zelí.

  4. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle či oleji osmažíme do tmavší barvy.

  5. Spolu s tukem z pánve přidáme k bramborám a zelí a společně promícháme.

  6. Necháme 5-10 minut odpočinout v teple pod pokličkou, aby se chutě propojily.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!