Koblihy s džemem a nutelou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 42 g droždí
- 300 ml mléka
- sůl
- 5 lžic moučkového cukru
- 3 lžíce rumu
- 100 g tuku (já dala 50 g másla a 50 g tuku Stella)
- 8 žloutků
- ---------
- džem
- nutela
- olej na smaženíubrousky
Postup Koblihy s džemem a nutelou
Postup přípravy receptu
-
Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme, necháme vzejít kvásek.
Do proseté, osolené mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout. Pak přidáme zbytek cukru a rum.
Nakonec rozšleháme žloutky s tukem a vmícháme do těsta.
Necháme v klidu na teplém místě kynout tak hodinu.
Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplň (v mém případě nutela a banánovo-nektarinkový džem) a dalším prázdným kolečkem přikryjeme.
Konce pořádně přimákčneme- lze i vidličkou.
Necháme ještě chvilku kynout a pak necháme na pánvičce rozehřát olej a koblihy osmažíme z obou stran dozlatova.
Z usmažených koblih odsajeme přebytečný tuk ubrouskem a pocukrujeme.