Koblihy s džemem a nutelou

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
42 g droždí
300 ml mléka
sůl
5 lžic moučkového cukru
3 lžíce rumu
100 g tuku (já dala 50 g másla a 50 g tuku Stella)
8 žloutků
---------
džem
nutela
olej na smaženíubrousky

Postup přípravy receptu

  1. Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme, necháme vzejít kvásek.

  2. Do proseté, osolené mouky dáme kvásek a necháme ho nasáknout. Pak přidáme zbytek cukru a rum.

  3. Nakonec rozšleháme žloutky s tukem a vmícháme do těsta.

  4. Necháme v klidu na teplém místě kynout tak hodinu.

  5. Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplň (v mém případě nutela a banánovo-nektarinkový džem) a dalším prázdným kolečkem přikryjeme.

  6. Konce pořádně přimákčneme- lze i vidličkou.

  7. Necháme ještě chvilku kynout a pak necháme na pánvičce rozehřát olej a koblihy osmažíme z obou stran dozlatova.

  8. Z usmažených koblih odsajeme přebytečný tuk ubrouskem a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!