Knedlíky z tvarohového těsta s revení
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vejce (žloutek)
- špetka soli
- 2 lžíce sójové mouky
- asi 4 lžíce mléka
- 1 lžíce škrobové moučky
- 100 g dětské krupičky
- hrubá mouka na vyválení
- zmrazená reveň
Postup Knedlíky z tvarohového těsta s revení
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh utřeme se žloutkem, promícháme se solí, sójovou moukou, částí krupičky a mlékem, ve kterém jsme rozmíchali škrobovou moučku. Těsto necháme hodinu v chladu odležet.
Potom je podle potřeby zahustíme zbylou krupičkou a rozdělíme na stejné kousky, do kterých balíme po třech kouscích částečně rozmrazené reveně.
Knedlíky vaříme v mírně vroucí vodě podle velikosti asi 8-10 minut. Než knedlíky vyjmeme, jeden na zkoušku rozkrojíme, zda jsou těsto i reveň provařené. Knedlíky sypeme strouhaným tvarohem nebo skořicovým cukrem a mastíme rozehřátým rostlinným tukem nebo máslem.