Knedlíky z tvarohového těsta s revení

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 g měkkého tvarohu
1 vejce (žloutek)
špetka soli
2 lžíce sójové mouky
asi 4 lžíce mléka
1 lžíce škrobové moučky
100 g dětské krupičky
hrubá mouka na vyválení
zmrazená reveň

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh utřeme se žloutkem, promícháme se solí, sójovou moukou, částí krupičky a mlékem, ve kterém jsme rozmíchali škrobovou moučku. Těsto necháme hodinu v chladu odležet.

  2. Potom je podle potřeby zahustíme zbylou krupičkou a rozdělíme na stejné kousky, do kterých balíme po třech kouscích částečně rozmrazené reveně.

  3. Knedlíky vaříme v mírně vroucí vodě podle velikosti asi 8-10 minut. Než knedlíky vyjmeme, jeden na zkoušku rozkrojíme, zda jsou těsto i reveň provařené. Knedlíky sypeme strouhaným tvarohem nebo skořicovým cukrem a mastíme rozehřátým rostlinným tukem nebo máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!