Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Suroviny (pro 1 porci):
- 500 g okrájené kedlubny
- 1 čajová lžička rostlinného oleje (řepkový, olivový)
- 1 menší cibule
- 1 rovná polévková lžíce hladké mouky (8 g)
- voda nebo vývar na podlévání
- kmín
- sůl
- ocet (pro závěrečné dochucení)
- cukr (pro závěrečné dochucení)
- 150 g libového hovězího masa (plec)
Postup Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci, okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín.
Dusíme až do změknutí, průběžně podléváme vodou nebo vývarem z hovězího masa.
Před koncem vaření okyselíme a mírně dosladíme jako tradiční zelí, podáváme s vařeným hovězím masem. V udržovacím režimu můžeme podávat s vařeným bramborem.