Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Suroviny (pro 1 porci):
500 g okrájené kedlubny
1 čajová lžička rostlinného oleje (řepkový, olivový)
1 menší cibule
1 rovná polévková lžíce hladké mouky (8 g)
voda nebo vývar na podlévání
kmín
sůl
ocet (pro závěrečné dochucení)
cukr (pro závěrečné dochucení)
150 g libového hovězího masa (plec)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci, okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín.

  2. Dusíme až do změknutí, průběžně podléváme vodou nebo vývarem z hovězího masa.

  3. Před koncem vaření okyselíme a mírně dosladíme jako tradiční zelí, podáváme s vařeným hovězím masem. V udržovacím režimu můžeme podávat s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!