Kedlubnačka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
1 velký kedluben
1 červený lusk papriky (dávám mražený)
2 hrsti zeleného hrášku
libeček
celerová nať
máslo
sůl
pepř
vegetka
hladká mouka na zahuštění
1 kousek taveného sýru
2 rajčata bez slupky

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme cibulku, přidáme nastrouhaný kedluben, hrášek, nakrájený lusk a rajče. Přidáme zelené natě a krátce podusíme.

  2. Zalijeme vodou (vývarem, máme-li), osolíme, opepříme a vaříme asi 30 min.

  3. Po změknutí zeleniny zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, ochutíme vegetkou a dáme tavený sýr, který se během chvilky rozpustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy