Kávový likér

Recepty, Nápoje

Suroviny

2 lžíce rozpustné kávy
4 lžíce vroucí vody
200 g jemného cukru krupice
125 ml rumu
125 ml whisky
4 žloutky
1 vanilkový cukr
2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustnou kávu zalijeme vroucí vodou a rozmícháme se lžící krupice.

  2. Rum smícháme s whisky.

  3. Žloutky se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny.

  4. Vmícháme kávu, kondenzované mléko a alkohol.

  5. Směs necháme odstát, dokud pěna neslehne.Vychladlý likér nalijeme přes sítko do vymytých lahví, uzavřeme a necháme zhruba 3 týdny odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!