Kávový Baileys krém se sušenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g kakaových sušenek Bebe dobré ráno
- 50 g hořké čokolády 70%
- 1/4 lžičky instantní kávy
- 120 ml kávového likéru Baileys
- 250 ml smetany na šlehání
Postup Kávový Baileys krém se sušenkou
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme nahrubo. Dáme stranou. Do nádoby vhodné do mikrovlnky nalámeme čokoládu na kousky a dáme ji rozehřát. Po 30 vteřinách vždy čokoládu vyndáme a promícháme ji. Celý tento proces trvá asi 1 minutu a 30 vteřin. Do horké čokolády přidáme instantní kávu a promícháme.
Necháme částečně vychladnout. Do teplé čokolády přilijeme Baileys, dobře promícháme. Směs musí zhoustnout a mít čokoládovou barvu. Vychladlou čokoládovou směs nalijeme do smetany a vyšleháme do polotuha. Polotuhou směsí naplníme cukrářský sáček, a střídavě s rozdrcenými sušenkami, dáváme do menších pohárů (sklenička na aperitiv, velkej panák).
Nejprve na dno dáme krém a na něj sušenky, vždy by měla být přibližně stejná vrstva krému a sušenek, celý proces opakujeme až do naplnění sklenky. Poslední vrstva by měla být opět z krému. Pohárky dáme do lednice a necháme je tam do druhého dne, sušenky tak do sebe nasají vlhkost. Před podáváním můžeme vršek pohárků přizdobit, například čokoládovými hoblinkami.