Kávové Biscotti
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g hladké mouky na křehké pečivo
- 3 lžíce medu
- 120 ml rum Božkov kávový
- 3 lžíce uvařené silné kávy
- 90 g povoleného másla
- 2 vejce
- 80 g loupaných mandlí
- 100 g lískových ořechů
- 2 lžičky kypřícího prášku
Postup Kávové Biscotti
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vyklepneme dvě vejce, přidáme máslo a metličkou vše vyšleháme. Přidáme med, kávový speciál Božkov a kávu. Znovu vše důkladně prošleháme.
Do směsi vsypeme po částech mouku s kypřícím práškem a pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto.
Nakonec vmícháme nasekané oříšky a zapracujeme je do těsta.
Hotové těsto rozdělíme na dvě části. Z obou kousků vytvoříme na plechu dva válečky o průměru cca 5 cm. Rukou je pak lehce vytvarujeme a zploštíme.
Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 25 minut.
Upečené válečky necháme na chvilku vychladnout a poté je nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Nakrájené plátky naskládáme vedle sebe na plech a necháme je dopéct na 15 minut v troubě při teplotě 140 °C.
Dejte pozor, aby se Vám sušenky nespálily, jen hezky zhnědly.
Hotové biscotti necháme vychladnout na mřížce.