Kávová cihla
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 180 g krystalového cukru
- 3 lžíce silné kávy
- 180 g hrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 300 ml mléka
- 1 žloutek
- 3 lžíce hrubé mouky
- 1 lžička mleté kávy
- 200 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 50 g mletých ořechů
Postup Kávová cihla
Postup přípravy receptu
-
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame horúcu kávu. Dobre vyšľaháme. Postupne primiešame sneh z bielkov a múku s práškom. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme.
Z mlieka, múky a žĺtka uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Potom do nej vmiešame kávu. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne primiešame kašu.
Cesto rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Jednu polovicu natrieme hrubou vrstvou krému, priložíme druhú polovicu a celú tehlu potrieme zvyškom krému. Povrch posypeme orechami. Dáme do chladu odležať a potom krájame na rezy.