Kávová cihla

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
180 g krystalového cukru
3 lžíce silné kávy
180 g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
Krém:
300 ml mléka
1 žloutek
3 lžíce hrubé mouky
1 lžička mleté kávy
200 g másla
200 g moučkového cukru
50 g mletých ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame horúcu kávu. Dobre vyšľaháme. Postupne primiešame sneh z bielkov a múku s práškom. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme.

  2. Z mlieka, múky a žĺtka uvaríme kašu a necháme vychladnúť. Potom do nej vmiešame kávu. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne primiešame kašu.

  3. Cesto rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Jednu polovicu natrieme hrubou vrstvou krému, priložíme druhú polovicu a celú tehlu potrieme zvyškom krému. Povrch posypeme orechami. Dáme do chladu odležať a potom krájame na rezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!