Kaše z červené čočky
Recepty, LuštěninySuroviny
- hrnek červené čočky
- cca 1,5 hrnku zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 nožky párků s vysokým podílem masa
- kousek sádla
- mletý kmín
- špetka kurkumy
- sůl
- ocet a cukr podle chuti (já jsem nedávala)
Postup Kaše z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a dáme vařit s vývarem, kmínem, kurkumou a solí. Po asi pěti minutách přidáme párky nakrájené na kolečka. Vaříme dalších 10-15 minut do změknutí čočky. Měla by být hustá a ne moc rozvařená. Během vaření občas promícháme.
Mezitím na sádle dozlatova opečeme cibuli nakrájenou na kolečka. Těsně před koncem přidáme rozvonět nasekaný česnek a hotovou cibuli odložíme.
Uvařenou čočku dochutíme a ihned podáváme politou usmaženou cibulí s česnekem a s chlebem. Nahoru můžeme přidat volské oko nebo usmažené vejce s párkem, jako já.