Karamelové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g másla
1/2 vejce
75 g moučkového cukru
1/2 vanilkového cukru
225 g hladké mouky
Náplń:
150 ml neslazené kondenzované mléko
75 g krupicového cukru
200 g vlašských ořechů
4 lžíce medu
50 ml rumu
150 g piškotových drobečků
Poleva:
2 bílky
200 g moučkového cukru
3 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nakrájejte na kousky, přidejte oba cukry, prosátou mouku a vejce.

  2. Vše zpracujte na hladké nelepivé těsto, které zabalíte do folie a necháte v chladu hodinu odležet.

  3. Těsto rozválejte na plát silný 3 mm a vykrájejte z něj obdélníčky (přibližně 5 x 3 cm). Rozložte je na plechy a pečte v troubě na 180 °C asi 12 až 15 minut.

  4. Kondenzované mléko přiveďte k varu. Přidejte cukr, nastrouhané ořechy a nechte vše přejít varem. Odstavte, vmíchejte med, drobečky a rum. Náplň nechte vychladnout. Poté ji natřete na upečené vychladlé obdélníčky ve vrstvě vysoké asi 5 mm.

  5. Bílky utřete s cukrem a citronovou šťávou do hladké lesklé polevy. Polevou potřete povrch náplně a nechte zaschnout. Sušenky dejte do vzduchotěsné nádoby, kde vydrží (pokud to vydržíte i vy) až do Vánoc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!