Kapustové lasagne

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 hlávka kapusty
600 g míchaného mletého masa
200 g anglické slaniny
200 g strouhaného Eidamu nebo Parmezánu
2 cibule
lisovaný česnek
1 lžíce sádla
1 vejce
3 lžičky červené papriky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu rozebereme na listy a spaříme v hrnci s vařící vodou, pak necháme okapat. Jednu cibuli si pokrájíme nadrobno, orestujeme na rozpáleném sádle a dáme k mletému masu.

  2. Přidáme ještě vejce,druhou pokrájenou cibuli, červenou papriku, česnek, pepř a osolíme. Dno i strany pekáčku vyložíme plátky anglické slaniny, na ní poklademe vrstvu kapustových listů, můžeme dát ještě česnek a posypeme částí strouhaného sýra a dál rozprostřeme polovinu mletého masa.

  3. Vrstvy uděláme dvě, končíme vrstvou kapusty, na kterou dáme poslední plátky anglické slaniny. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!