Kapr v zázvorovo-česnekové marinádě
Recepty, RybySuroviny
- 2 kousky kapra
- mořská sůl
- 1 lžička natřeného čerstvého zázvoru
- několik kapek sojové omáčky
- 2 stroužky natřeného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- několik kapek citrónové šťávy
- Na dohotovení:
- olivový olej
- 1 lžička másla
- celý kmín
Postup Kapr v zázvorovo-česnekové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kousky kapra naložíme do marinády z česneku, zázvoru, citronové šťávy, oleje a sojové omáčky. Kousky malinko osolíme mořskou solí.
Necháme marinovat nejlépe přes noc, minimálně ale aspoň 2 hodiny.
Před smažením kapra posypeme celým kmínem a smažíme na oleji a kousku másla z obou stran dorůžova.