Kanárské brambory s červenou salsou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg malých pevných brambor
1 l vody
150 g mořské soli (dala jsem napůl s himalájskou)
--
1 vetší dužnatá červená paprika
4 stroužky česneku
1 lžička uzené papriky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octu
1 chilli paprička
1/4 lžičky římského kmínu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory řádně vydrhneme a dáme do hrnce, měly by být jen v jedné řadě. Zalijeme vodou a zasypeme solí. Přivedeme k varu a plamen ztlumíme. Vaříme bez poklice do měkka cca 20-25 minut.

  2. Mezitím očistíme papriku, chilli a česnek. Nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme společně s mletou paprikou, kmínem, octem a solí. Pomalu přiléváme olej a mixujeme do hladka. Dochutíme pepřem.

  3. Když jsou brambory měkké a je tam více vody, tak ji slijeme a necháme na dně. Hrnec přikryjeme plátěnou utěrkou a na nejnižším plameni necháme vodu odpařit. Občas s hrncem zatřeseme a brambory promícháme. Podáváme s omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!