Kanárské brambory s červenou salsou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg malých pevných brambor
- 1 l vody
- 150 g mořské soli (dala jsem napůl s himalájskou)
- --
- 1 vetší dužnatá červená paprika
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička uzené papriky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vinného octu
- 1 chilli paprička
- 1/4 lžičky římského kmínu
- sůl
- pepř
Postup Kanárské brambory s červenou salsou
Postup přípravy receptu
-
Brambory řádně vydrhneme a dáme do hrnce, měly by být jen v jedné řadě. Zalijeme vodou a zasypeme solí. Přivedeme k varu a plamen ztlumíme. Vaříme bez poklice do měkka cca 20-25 minut.
Mezitím očistíme papriku, chilli a česnek. Nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme společně s mletou paprikou, kmínem, octem a solí. Pomalu přiléváme olej a mixujeme do hladka. Dochutíme pepřem.
Když jsou brambory měkké a je tam více vody, tak ji slijeme a necháme na dně. Hrnec přikryjeme plátěnou utěrkou a na nejnižším plameni necháme vodu odpařit. Občas s hrncem zatřeseme a brambory promícháme. Podáváme s omáčkou.