Kakaový moučník s malinovou sněhovou čepicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
4 PL vlažné vody
1 hrnek třtinového cukru
2 hrnky polohrubé mouky (nebo špaldové mouky)
1 lžička jedlé sody
1/2 PL kakaa
1/2 PL Caro instantní kávy
400 g jahod (maliny)
špetka soli
Suroviny na sněhovou malinovou čepici:
3 bílky
špetka soli
cukr podle každého
6 jahod (malin)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. V druhé misce ušleháme žloutky s třtinovým cukrem a vodou. K ušlehaným žloutkům přidáme mouku smíchanou se sodou, kávou a kakaem. Postupně přidáváme zlehka ušlehaný tuhý sníh.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané kulaté koláčové formy. Poklademe ovocem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu cca 25 minut. Mezitím si ušleháme sníh z dalších bílků a vmícháme zlehka moučkový cukr a pár malin.

  3. Moučník na chvíli vyndáme z trouby a potřeme vyšlehaným ovocným sněhem a ještě chvíli pečeme, dokud sníh nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!