Kadlíkovy koule se zeleninkou a špeclema

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 ks býčích žláz
velká cibule
oříšek sádla
sůl
pepř
tymián
mletá paprika
kari
zelenina
oříšek másla
Omáčka:
výpek zpod sekané
zředěný vodou
zahuštěný moukou
kus vařené mrkve
špecle uvařené dle návodu

Postup přípravy receptu

  1. Tři velké býčí žlázy /koule/ se půl dne koupaly, nakrájeny na kostky /napůl, pak půlku rozkrojit a třemi řezy rozdělit/ pod kapající vodou.

  2. Pak jsem je hodil na hlubší pánev, na oříšek kačeního sádla, trošku podlil, zasypal velikou nahrubo nakrájenou cibulí a dusil.

  3. Za občasného míchání koulí jsem dal do trouby na plech, na trošku másla, mraženou zeleninu, jakou jsem našel v lednici, a nasporo prohříval.

  4. A dal vařit osolenou vodu na špecle.

  5. Když se vydusila voda z koulí, okořenil jsem je, osolil, a promíchal a spíš smažil.

  6. Zbytek z výpeku zpod sekané jsem naředil, následně moukou zahustil, a lehce promixoval s kusem vařené mrkve, pro lepší barvu. Byla to taková rychlá improvizace, ale velice povedená!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!