Kadlíkovy koule se zeleninkou a špeclema
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 3 ks býčích žláz
- velká cibule
- oříšek sádla
- sůl
- pepř
- tymián
- mletá paprika
- kari
- zelenina
- oříšek másla
- Omáčka:
- výpek zpod sekané
- zředěný vodou
- zahuštěný moukou
- kus vařené mrkve
- špecle uvařené dle návodu
Postup Kadlíkovy koule se zeleninkou a špeclema
Postup přípravy receptu
-
Tři velké býčí žlázy /koule/ se půl dne koupaly, nakrájeny na kostky /napůl, pak půlku rozkrojit a třemi řezy rozdělit/ pod kapající vodou.
Pak jsem je hodil na hlubší pánev, na oříšek kačeního sádla, trošku podlil, zasypal velikou nahrubo nakrájenou cibulí a dusil.
Za občasného míchání koulí jsem dal do trouby na plech, na trošku másla, mraženou zeleninu, jakou jsem našel v lednici, a nasporo prohříval.
A dal vařit osolenou vodu na špecle.
Když se vydusila voda z koulí, okořenil jsem je, osolil, a promíchal a spíš smažil.
Zbytek z výpeku zpod sekané jsem naředil, následně moukou zahustil, a lehce promixoval s kusem vařené mrkve, pro lepší barvu. Byla to taková rychlá improvizace, ale velice povedená!