Kachní stehýnka s bylinkovým máslem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kachní stehna
cibule
drcený kmín
sůl
sádlo
suché červené víno
bylinkové máslo:
tymián
libeček
zelená petrželka
citrónová kůra
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bylinkové máslo: tymián, libeček a petrželku nasekáme na jemno, přidáme trošku nastrouhané citrónové kůry, osolíme a promícháme s máslem.

  2. Ve stehýnku vytvoříme prsty pod kůží kapsu, naplníme bylinkovým máslem, z vnitřní strany osolíme a klademe do pekáčku s na sádle orestovanou cibulkou. Pod každé stehýnko vložíme snítku tymiánu a majoránky.

  3. Podlijeme bujónem a vložíme do trouby. Po 45 minutách stehýnka otočíme kůžičkou dolů a podlijeme cca 2 dcl červeného vína. Za 30 minut otočíme a jdeme na křupavou kůrčičku. Podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!