Kachní prsíčka na rozmarýnu s brusinkovým přelivem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kachní prsa
na marinádu:
olej
koření andalusia
solamyl
sójová omáčka
worchestr
sůl (dle potřeby)
koňak (např. myslivec)
rozmarýn
brusinkový přeliv:
máslo
hladká mouka
studená voda
sůl
smetana
brusinky
Koňak
slunečnicový olej (na restování a pečení)

Postup přípravy receptu

  1. Prsíčka naložíme do marinády (já jsem prsíčka nakládal ve středu a připravoval k sobotnímu obědu).

  2. Prsíčka zprudka orestujeme, aby se zatáhla a postupně ukládáme do pekáče s kapkou oleje, podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání a polévání výpekem pečeme cca 1,5-2 hodiny při 180 stupních.

  3. Brusinkový přeliv: z másla, mouky a studené vody uděláme bešamel, do kterého po provaření přidáme brusinky, smetanu a ke konci přilijeme myslivce, ještě krátce necháme probublat a můžeme přelívat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!