Kachní prsa s portským vínem, pomerančem a medem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní prsa,
- 2 dcl pomerančové šťávy,
- 2 lžíce tekutého medu,
- 1 dcl portského vína,
- čerstvě mletý pepř, 4 kuličky nového koření,
- sůl, plátek másla
Postup Kachní prsa s portským vínem, pomerančem a medem
Postup přípravy receptu
-
Kůži nařežeme na čtverečky, osolíme z obou stran. V misce smícháme pomerančovou šťávu, portské, med, opepříme. Pořádně promícháme, přidáme nové koření. Kachní prsa položíme kůží dolů na studenou pánev, necháme zvolna rozehřát. Po rozehřátí pečeme 12 min. poté obrátíme a dopékáme 5 min. Opečená prsa přendáme do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme ještě zhruba 10 min.
Do pánve s kachním výpekem nalijeme připravenou směs z pánve, přivedeme k varu. Pak na mírném ohni redukujeme do požadované hustoty.
Kachní prsa nakrájíme a na talíři přeléváme zredukovaným výpekem. U nás příloha šťouchané brambory.