Kachní polévka se ztraceným vejcem
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 kachní skelety
- sůl
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- 2 kuličky pepře
- 1 kulička nového koření
- 1 bobkový list
- hrst mražených fazolek
- 2 menší brambory
- vejce
- mrkev
- petržel
- celer
- polévkové koření
- Podravka
Postup Kachní polévka se ztraceným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Kachní hřbety vložíme do studené vody a přivedeme k varu.
Sebereme pěnu a až potom osolíme, opodravkujeme, opepříme.
Asi po půl hodině přidáme zeleninu a dál zlehka vaříme asi 1,5 hodiny. Ke konci vyjmeme maso a obereme ho.
Vývar přecedíme a ponecháme si jen mrkev + brambory. Dáme stranou.
Ve vývaru ještě povaříme do měkka fazolky. Na úplný konec vyjmeme fazolky a do vařící vody opatrně vložíme vejce.
Necháme cca 1,5 minuty vařit.
Mezi tím si do talířku dáme trochu masa, mrkve a fazolek. Zalijeme vývarem a vložíme vejce.