Kabanos v župánku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

150 g měkkého tvarohu
4 lžíce mléka
1 ks žloutek
4 lžíce oleje
250 g hladké mouky
1 ks prášek do pečiva
1/2 lžičky soli
40 dkg (8 ks stejně velkých kousků) kabanosu
1 ks žloutek na potření
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh utřeme s mlékem a žloutkem, přidáme olej, mouku s práškem a sůl. Vypracované těsto dáme asi na půl hodiny přikryté odležet do chladničky.

  2. Pak vyválíme plát, rozkrájíme na osm stejných trojúhelníků, do každého pevně zavineme kousek kabanosu, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. V předehřáté troubě upečeme. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!