Kabanos v župánku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 150 g měkkého tvarohu
- 4 lžíce mléka
- 1 ks žloutek
- 4 lžíce oleje
- 250 g hladké mouky
- 1 ks prášek do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 40 dkg (8 ks stejně velkých kousků) kabanosu
- 1 ks žloutek na potření
- kmín
Postup Kabanos v župánku
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh utřeme s mlékem a žloutkem, přidáme olej, mouku s práškem a sůl. Vypracované těsto dáme asi na půl hodiny přikryté odležet do chladničky.
Pak vyválíme plát, rozkrájíme na osm stejných trojúhelníků, do každého pevně zavineme kousek kabanosu, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
V předehřáté troubě upečeme. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.