Jižanské bochánky - Southern Biscuits

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

2 hrnky hladké mouky (já použila bílou a špaldovou v poměru 1/1)
1/4 lžičky jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
6 lžic vychlazeného másla
200 g živého bílého jogurtu (lze nahradit podmáslím)
1 lžička soli
hrst sekaných bylinek:
tymián
8 černých oliv nasekaných na malé kousky (možno použít i zelené, nebo sušená rajčata, sušené ovoce či ořechy)
mouka na posypání válu

Postup přípravy receptu

  1. Těsto můžete jednoduše vypracovat rukou v míse. Já s oblibou používám mixér, do kterého přidám mouku a sypké suroviny a chlazené máslo a zpracuji mixerem na drobenku a poté přidám jogurt.

  2. Vzniklé těsto je lepivé, proto ho přendejte na pomoučený vál a posypejte sekanými bylinkami a olivami. Těsto několikrát popřekládejte, aby vznikly jakési vrstvy. Z těsta vyválejte placku asi 2 cm tlustou.

  3. Z placky postupně vykrájejte 8 koleček o průměru cca 8 cm (klidně použijte sklenici). Kolečka položte na plech, potřete vodu a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 8 až 10 minut. Skvěle chutnají ještě horké s máslem, ale výborné jsou pochopitelně studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!