Jemné buřtové karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g tučnějšího mletého vepřového masa, nejlépe bůčku
4 buřty
2 dl mléka
4 lžíce strouhanky
1 vejce
1 lžíce škrobové moučky
mletý pepř
sůl
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Strouhanku rozmícháme s mlékem a škrobovou moučkou, přidáme mleté maso sůl pepř, vše řádně promícháme a uložíme nejméně na dvě hodiny v chladu.

  2. Pak vmícháme oloupané a na kostičky nakrájené buřty. A ze směsi vytvoříme malé karbanátky.

  3. Obalíme je postupně v mouce rozšlehaných vejcích a ve strouhance, usmažíme dozlatova ve větší vrstvě oleje, na pánvi nebo ve fritéze.

  4. Dětem budou karbanátky chutnat nejvíce s bramborovou kaší a ovocným kompotem. Dospělým je můžeme podávat s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem, nejlépe okurkovým se sladkokyselou zálivkou jako od maminky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!