Jemné buřtové karbanátky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g tučnějšího mletého vepřového masa, nejlépe bůčku
- 4 buřty
- 2 dl mléka
- 4 lžíce strouhanky
- 1 vejce
- 1 lžíce škrobové moučky
- mletý pepř
- sůl
- Na obalení:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Jemné buřtové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Strouhanku rozmícháme s mlékem a škrobovou moučkou, přidáme mleté maso sůl pepř, vše řádně promícháme a uložíme nejméně na dvě hodiny v chladu.
Pak vmícháme oloupané a na kostičky nakrájené buřty. A ze směsi vytvoříme malé karbanátky.
Obalíme je postupně v mouce rozšlehaných vejcích a ve strouhance, usmažíme dozlatova ve větší vrstvě oleje, na pánvi nebo ve fritéze.
Dětem budou karbanátky chutnat nejvíce s bramborovou kaší a ovocným kompotem. Dospělým je můžeme podávat s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem, nejlépe okurkovým se sladkokyselou zálivkou jako od maminky.