Jemná omáčka s cuketou, slaninou a mascarpone (na těstoviny)

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 mladou cuketu
80g slaniny
1 vrchovatá PL mascarpone
trochu smetany na vaření
2 žloutky
čerstvá bazalka
1 stroužek česneku
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky, cuketu škrabkou naškrábeme na tenké plátky, česnek a bazalku posekáme.

  2. Na pánvi nasucho opražíme slaninu, přidáme kousek másla, cuketu, osolíme a chvilku restujeme. Musí zůstat naskus.

  3. Poté přidáme česnek, mascarpone a smetanu a necháme rozpustit. Odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme uvařené těstoviny, žloutky a trochu vody z těstovin. Promícháme a ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!