Jemná omáčka s cuketou, slaninou a mascarpone (na těstoviny)
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 mladou cuketu
- 80g slaniny
- 1 vrchovatá PL mascarpone
- trochu smetany na vaření
- 2 žloutky
- čerstvá bazalka
- 1 stroužek česneku
- máslo
- sůl
Postup Jemná omáčka s cuketou, slaninou a mascarpone (na těstoviny)
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky, cuketu škrabkou naškrábeme na tenké plátky, česnek a bazalku posekáme.
Na pánvi nasucho opražíme slaninu, přidáme kousek másla, cuketu, osolíme a chvilku restujeme. Musí zůstat naskus.
Poté přidáme česnek, mascarpone a smetanu a necháme rozpustit. Odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme uvařené těstoviny, žloutky a trochu vody z těstovin. Promícháme a ihned servírujeme.