Jemná kapustovka od babičky

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 hlávky větší kapusty
3-4 brambory
3 vejce
1-2 smetany
1 lžíce drceného kmínu
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce cukru
1 lžíce octa
1 slepičí vývar nebo Vegetu, nebo masox, sůl, pažitka, nebo petržel.

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme a ve větším hrnci zalijeme vodou, osolíme, nasypeme kmín a vaříme.

  2. Po chvíli dáme do polévky celé brambory (oškrabané,omyté), když změknou, tak je rozšťoucháme, nebo do polévky přidáme rovnou šťouchané brambory vařené zvlášť.

  3. Dál přidáme vývar, masox, nebo Vegetu, cukr, ocet, dosolíme, aby byly chutě vyvážené a ještě vaříme.

  4. Ve smetaně si rozkvrdláme mouku a v jiném hrnečku vejce, smetanu s moukou zavaříme do polévky na zhoustnutí a zjemnění, vypneme a nalijeme vajíčka, promícháme, ale už nevaříme.

  5. Můžeme dát petržel, nebo pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!