Jehněčí na tymiánu

Recepty, Jiné maso

Suroviny

400 g jehněčího z plece
1 cibule
3 lžíce oleje
1 stoužek česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 dl bílého vína
1 bobkový list
tymián
pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky.

  2. Na oleji zpěníme cibulku a krátce ji podusíme.

  3. Přidáme maso a opékáme ze všech stran. Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, vše zalijeme bílým vínem a dusíme maso do měkka.

  4. Dochutíme solí, pepřem. Je-li omáčka příliš řídká, můžeme ji lehce zahustit moukou. Podáváme z rýží, aby to mělo aromatickou vůni přidáme nasekané bylinky dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!