Jehněčí na tymiánu
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 400 g jehněčího z plece
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 1 stoužek česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 dl bílého vína
- 1 bobkový list
- tymián
- pepř
- hladká mouka
Postup Jehněčí na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky.
Na oleji zpěníme cibulku a krátce ji podusíme.
Přidáme maso a opékáme ze všech stran. Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, vše zalijeme bílým vínem a dusíme maso do měkka.
Dochutíme solí, pepřem. Je-li omáčka příliš řídká, můžeme ji lehce zahustit moukou. Podáváme z rýží, aby to mělo aromatickou vůni přidáme nasekané bylinky dle chuti.