Jehla tety Květy

Recepty, Grilování

Suroviny

40 dkg vepřové panenky
40 dkg drůbežích prsou
20 dkg slaniny nebo špeku
2 klobásy
2 čerstvé papriky
3 větší cibule
Na marinádu:
olej
bazalka
oregáno
směs grilovacího koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Silnější špalíčky vepřové panenky velmi slabě naklepeme a naložíme přes noc do marinády s olejem a grilovacím kořením.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a také naložíme přes noc do olejové marinády se solí, pepřem a zelenými bylinkami. Druhý den (nebo pokud pospícháme, tak alespoň po několika hodinách), napichujeme kousky vepřového a kuřecího masa střídavě na jehly a prokládáme plátky slaniny nebo špeku, kolečky nakrájené klobásy, kousky cibule a papriky.

  3. Grilujeme velmi pozvolna na zahradním grilu asi 30 minut, kdo ho nemá, lze u grilovat i doma v troubě. Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!