Jednoduché kuře s bramborami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 stehna
1 cibule
3-4 stroužky česneku
2-3 lžíce majonézy
2-3 lžíce rajčatové passaty
10-12 oliv (nemusí být)
lístečky ze snítky tymiánu
máslo podle chuti a potřeby
sůl
pepř
brambory
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Stehna rozdělíme v kloubu (bude se s nimi lépe pracovat) a osolíme je. Smícháme majonézu (měla jsem domácí) s passatou, utřeným česnekem, pepřem a tymiánem.

  2. Maso naložíme do marinády na dvě hodiny. Oloupeme brambory a větší rozkrojíme. Posypeme solí a kmínem. Připravíme větší pekáč a na dno dáme nakrájenou cibuli na kousky.

  3. Do pekáče přidáme brambory a maso i s marinádou. Všechno společně promícháme, aby maso i brambory byly dobře obalené. Nahoru můžeme dát tenké plátky másla a malinko podlít vodou.

  4. Pekáček přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 190-200 st., na cca 45-50 minut. Nemusíme hlídat. Poté pekáček odkryjeme, přidáme olivy, polijeme výpekem a dopečeme při vyšší teplotě do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!