Jednoduchá škvarková pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 300 g škvarků
- sůl
- 3 lžíce hořčice plnotučné
- pepř mletý
- 1 svazek jarní cibulky
- 3 vařená vejce
- Dále lze dle chuti přidat:
- česnek
- nakládané okurky
- nakládaná kapie
- nakládané feferonky
Postup Jednoduchá škvarková pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Čerstvě vyškvařené škvarky pomeleme nebo jen větší díl a část pouze rozmačkáme vidličkou, aby v pomazánce více vynikly. Dáme je do misky, přidáme pokrájená nebo hrubě nastrouhaná vejce, jemně pokrájenou světlou část lahůdkových cibulek, hořčici dle chuti, sůl, pepř a promícháme. Na chuti každého pak záleží, zda přidá do pomazánky ještě drobně pokrájenou kyselou okurku, nastrouhaný česnek či nasekanou feferonku.
Do pomazánky můžeme přidat i trochu sádla, pokud by se nám špatně roztírala. Záleží totiž i na kvalitě samotných škvarků, do jaké míry jsou vyškvařené. Pomazánku natíráme na čerstvé plátky chleba, které dozdobíme drobně pokrájenou zelenou částí cibulek.