Jednoduchá škvarková pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

300 g škvarků
sůl
3 lžíce hořčice plnotučné
pepř mletý
1 svazek jarní cibulky
3 vařená vejce
Dále lze dle chuti přidat:
česnek
nakládané okurky
nakládaná kapie
nakládané feferonky

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvě vyškvařené škvarky pomeleme nebo jen větší díl a část pouze rozmačkáme vidličkou, aby v pomazánce více vynikly. Dáme je do misky, přidáme pokrájená nebo hrubě nastrouhaná vejce, jemně pokrájenou světlou část lahůdkových cibulek, hořčici dle chuti, sůl, pepř a promícháme. Na chuti každého pak záleží, zda přidá do pomazánky ještě drobně pokrájenou kyselou okurku, nastrouhaný česnek či nasekanou feferonku.

  2. Do pomazánky můžeme přidat i trochu sádla, pokud by se nám špatně roztírala. Záleží totiž i na kvalitě samotných škvarků, do jaké míry jsou vyškvařené. Pomazánku natíráme na čerstvé plátky chleba, které dozdobíme drobně pokrájenou zelenou částí cibulek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!