Játra čtyř druhů, s krůtím a sojovými kostkami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

sádlo
30 dkg slanina (anglická)
1 velká cibule
1-2 zelených paprik
500 g krůtí maso (může být i kuřecí)
koření country (nebo divočina, paprika...)
250 g drubežích jater
250 g vepřových jater
sojová omáčka
20 dkg sojové kostky (sáček)
bazalka
pažitka
1-2 lžíce škrobu dle hustoty směsi (škrobová moučka na zahuštění masových směsí)
sůl
na podlití vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Na troše sádla (či oleje) osmahneme anglickou na proužky, pak přidáme cibuli nadrobno a orestujeme do zlatova.

  2. Poté přidáme zelenou papriku na pásky, mírně orestujeme a poté přidáme krůtí, posypeme country kořením, restujeme a dusíme (pokud nutné, podlijeme vodou či vývarem) až je maso skoro hotové.

  3. Přidáme játra (drůbeží, kachní, krůti, vepřová - co jsem měla naskládané po kouskách v mrazáku) - zaprášíme gulášovou paprikou, či sladkou a dusíme až jsou hotová.

  4. Mezitím jsme si uvařili sojové kostky, které poté přidáme do směsi, zakapeme trochu sojovkou.

  5. Dosolíme, dochutíme kořením, bazalkou třeba, dle libosti zaprášíme škrobem ke zhoustnutí směsi, opatrně, pomalu a míchat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!