Játra čtyř druhů, s krůtím a sojovými kostkami
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- sádlo
- 30 dkg slanina (anglická)
- 1 velká cibule
- 1-2 zelených paprik
- 500 g krůtí maso (může být i kuřecí)
- koření country (nebo divočina, paprika...)
- 250 g drubežích jater
- 250 g vepřových jater
- sojová omáčka
- 20 dkg sojové kostky (sáček)
- bazalka
- pažitka
- 1-2 lžíce škrobu dle hustoty směsi (škrobová moučka na zahuštění masových směsí)
- sůl
- na podlití vývar nebo voda
Postup Játra čtyř druhů, s krůtím a sojovými kostkami
Postup přípravy receptu
-
Na troše sádla (či oleje) osmahneme anglickou na proužky, pak přidáme cibuli nadrobno a orestujeme do zlatova.
Poté přidáme zelenou papriku na pásky, mírně orestujeme a poté přidáme krůtí, posypeme country kořením, restujeme a dusíme (pokud nutné, podlijeme vodou či vývarem) až je maso skoro hotové.
Přidáme játra (drůbeží, kachní, krůti, vepřová - co jsem měla naskládané po kouskách v mrazáku) - zaprášíme gulášovou paprikou, či sladkou a dusíme až jsou hotová.
Mezitím jsme si uvařili sojové kostky, které poté přidáme do směsi, zakapeme trochu sojovkou.
Dosolíme, dochutíme kořením, bazalkou třeba, dle libosti zaprášíme škrobem ke zhoustnutí směsi, opatrně, pomalu a míchat.