Jarní polévka se srdíčkem
Recepty, PolévkySuroviny
- Polévka:
- máslo
- jarní cibulka
- asi 250 g mladých kopřiv nebo špenátových listů nebo polníčku
- pažitka
- petrželka
- popenec
- šťovík
- list sedmikrásky
- několik brambor
- zeleninový vývar nebo voda
- sůl
- trochu smetany
- Srdíčko:
- máslo
- mrkev
- sůl
Postup Jarní polévka se srdíčkem
Postup přípravy receptu
-
Mrkev jemně nastrouháme, podusíme na másle, osolíme.
Na másle zpěníme nakrájenou jarní cibulku, přidáme omyté listy a bylinky, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, osolíme a vaříme doměkka.
Pak rozmixujeme, zjemníme smetanou, už nevaříme. Pokud jsme dali dost brambor, polévka je dostatečně hustá a není třeba ji zahušťovat moukou ani jíškou.
Na talíř položíme formičku ve tvaru srdce, dáme do ní mrkev, okolo nalijeme polévku, formičku vyjmeme a podáváme.