Jarní polévka se srdíčkem

Recepty, Polévky

Suroviny

Polévka:
máslo
jarní cibulka
asi 250 g mladých kopřiv nebo špenátových listů nebo polníčku
pažitka
petrželka
popenec
šťovík
list sedmikrásky
několik brambor
zeleninový vývar nebo voda
sůl
trochu smetany
Srdíčko:
máslo
mrkev
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev jemně nastrouháme, podusíme na másle, osolíme.

  2. Na másle zpěníme nakrájenou jarní cibulku, přidáme omyté listy a bylinky, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, osolíme a vaříme doměkka.

  3. Pak rozmixujeme, zjemníme smetanou, už nevaříme. Pokud jsme dali dost brambor, polévka je dostatečně hustá a není třeba ji zahušťovat moukou ani jíškou.

  4. Na talíř položíme formičku ve tvaru srdce, dáme do ní mrkev, okolo nalijeme polévku, formičku vyjmeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!