Jahodovo-rebarborovy dzem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg jahod
1 kg rebarbory
750 g krystaloveho cukru (na jahody)
750 g krystaloveho cukru (na rebarboru)

Postup přípravy receptu

  1. Jahody umyjeme, osušíme, podla potreby nakrajame, dame do misy, posypeme cukrom a premiesame.

  2. Rebarbou osupeme, najlepsie skrabkou na zemiaky, nakrajame na mensie kusky, dame do inej misy, posypeme cukroma premiesame. Nechame odpocinut do druheho dna.

  3. Dame do velkeho hrnca rebarboru, nechame zovriet a varime 10 minut. Pridame jahody, znovu nechame zovriet a za staleho miesania varime 20 minut.

  4. Skontrolujeme na tanieriku hustotu, ak tecie este ho varime. Dame do poharikov a zatvorime.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!