Jahodové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 6 lžic cukru moučka
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- Krém:
- 1 plechovka jahodového kompotu (410g)
- 1 jahodový pudinkový prášek
- 200 g másla
- 4 lžíce cukru moučka
- 100 g čokolády na vaření
Postup Jahodové řezy
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem do pěny.
Vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečem při teplotě 200C.
Než nám piškot vychladne připravíme si krém: Slijeme šťávu z kompotu a v něm rozmícháme pudinkový prášek, uvaříme velmi hustý pudink.
Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody z kompotu.
Krém natřeme na vychladlý piškot a posypeme strouhanou čokoládou.
Necháme v chladu vychladit.