Jahodové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
6 lžic cukru moučka
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
1 plechovka jahodového kompotu (410g)
1 jahodový pudinkový prášek
200 g másla
4 lžíce cukru moučka
100 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny.

  2. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  3. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečem při teplotě 200C.

  4. Než nám piškot vychladne připravíme si krém: Slijeme šťávu z kompotu a v něm rozmícháme pudinkový prášek, uvaříme velmi hustý pudink.

  5. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody z kompotu.

  6. Krém natřeme na vychladlý piškot a posypeme strouhanou čokoládou.

  7. Necháme v chladu vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!