Jahodové lívanečky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

120 g polohrubé mouky
125 g rostlinného tuku
50 g práškového cukru
3 žloutky
3 bílky
1 vejce
20 g droždí
250 g jahod
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tuk utřeme s cukrem do pěny, žloutky postupně zatíráme jeden po druhém a nakonec přidáme celé vejce. Droždí rozdrobíme, vmícháme mouku a lehce promícháme s tuhým sněhem z bílků. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.

  2. Jakmile vykyne, přidáme do něj omyté, osušené a na čtvrtky nakrájené jahody. Pak na rozpáleném oleji na lívanečníku nebo na pánvi smažíme lívanečky a hotové ozdobíme na talíři zbytkem jahod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!