Jahodové lívanečky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 120 g polohrubé mouky
- 125 g rostlinného tuku
- 50 g práškového cukru
- 3 žloutky
- 3 bílky
- 1 vejce
- 20 g droždí
- 250 g jahod
- olej na smažení
Postup Jahodové lívanečky
Postup přípravy receptu
-
Tuk utřeme s cukrem do pěny, žloutky postupně zatíráme jeden po druhém a nakonec přidáme celé vejce. Droždí rozdrobíme, vmícháme mouku a lehce promícháme s tuhým sněhem z bílků. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
Jakmile vykyne, přidáme do něj omyté, osušené a na čtvrtky nakrájené jahody. Pak na rozpáleném oleji na lívanečníku nebo na pánvi smažíme lívanečky a hotové ozdobíme na talíři zbytkem jahod.