Jahodová bábovka s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g rozpuštěného másla
- 150-160 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 3 lžičky citronové šťávy
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 30-50 kusů čerstvých jahod (tady platí čím více tím lépe)
- Na dochucení může být:
- 1/3 čokolády na vaření
- 100 ml smetany stačí 12%
Postup Jahodová bábovka s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Rozpuštěné máslo s moučkovým i vanilkovým cukrem a vajíčkama vyšleháme na hladké těsto, mouku si promícháme s práškem do pečiva a po částech přidáváme do vyšlehaného těsta z vajec.
Pak přidáme citronovou šťávu a jahody umyté a rozmačkané vidličkou a vše ještě prošleháme-těsto je tužší, neteče a proto si ho přendaváme do bábovkové formy větší vařečkou, nebo lžící, uhladíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180%, 45-50 minut, zkoušíme špejlí, neboť každému peče trouba přece jen trochu jinak.
Pokud se rozhodneme, že bábovku ještě vylepšíme necháme ji vychladnout, do kastrůlku si nalijeme smetanu a rozlámané kousky čokolády, kterou necháme rozpustit a mícháme až téměř do varu, aby nám vznikla celistvá čokoládová hmota a tou potíráme celý vršek bábovky. Pokud nechceme mazat čokoládou, tak jen pocukrujeme.