Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 480 ml vlažné vody
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 1.5 kávové lžičky soli
- 1.5 kávové lžičky cukru
- 250 g bezlepkové mouky Jizerka
- 200 g jáhlové mouky
- 2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka
- 1 kávová lžička chlebového koření
- 1 lžíce mletého lněného semínka
- 2 rovné kávové lžičky sušeného droždí
Postup Jáhlový chléb bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí.
Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny). Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli pekárna suroviny dobře promíchala a případné nedokonalosti jí pomůžeme napravit. Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.