Jablka pod peřinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
400 g hladké mouky
1 vejce
8 lžic mléka
kypřící prášek
1x hera
1 lžíce cukru
Na náplň:
2 kg jablek
2x vanilkový cukr
2x vanilkový pudink
lžička rumu
5 lžic cukru (můžete i méně)

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto a necháme v ledničce chvíli odpočinou. Zatím si připravíme z jablek náplň - oloupeme je, nastrouháme nahrubo a přimícháme ostatní suroviny.

  2. Těsto rozpůlíme na dva kusy, rozválíme a naplníme. Pečeme zhruba 30 -40 minut na 170°C. Můžete plnit i tvarohovou náplní. Těsto je výborné a jemné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!