Jablečné řezy naruby - zase trochu jinak

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
0,5 hrnku oleje
1 hrnek vody
2 vejce
Dále:
asi 5 středních oloupaných a nastrouhaných jablek
vanilkový cukr
rozinky dle chuti
strouhané či sekané ořechy
Krém
0,5 l mléka
1,5 vanilkového pudinku
20 dkg másla
15 dkg cukru moučka
rum
Navrch:
nastrouhaná čokoláda (nebo Margotka) či granko.

Postup přípravy receptu

  1. Na plech položíme pečicí papír a na něj navrstvíme nastrouhaná jablka do výšky asi půl cm. Jablka posypeme vanilkovým cukrem, rozinkami, oříšky, skořicí... prostě dle chuti. Suroviny na těsto smícháme a nalijeme na jablka.

  2. Dáme péct do trouby na 180 stupňů, pečeme asi půl hodiny.

  3. Po upečení vytáhneme a otočíme jablky nahoru. Já jsem použila rozdělávací plech, takže jsem nejdřív sundala strany plechu, ale jde to dobře i s klasickým plechem.

  4. Na buchtu položte prkénko, na něj položte jednu ruku a druhou chyťte zespodu plech (s chňapkou). A potom otočte. Odstraníme plech, sundáme pečicí papír a dáme vychladit.

  5. Připravíme si pudinkový krém. Nejdřív uvaříme pudink z půl l mléka a jednoho a půl pudinkového prášku. Uvařený pudink necháme vychladit a mezitím si vyšleháme máslo s moučkovým cukrem. Potom vše ušleháme dohromady. Můžeme přidat rum. Buchtu potřeme krémem a posypeme čokoládou nebo grankem. Dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!