Hustá polévka z červené čočky

Recepty, Polévky

Suroviny

1 hrnek červené čočky
1 větší cibule
rajčatový protlak
několik stroužků česneku nebo česneková pasta
2 cm nastrouhaného zázvoru (zázvorem nešetříme)
1,5 lžičky římského kmínu (množství záleží na osobní chuti)
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku propláchneme a necháme hodinu namočenou. Máčet se nemusí, ale lépe si pak drží červenou barvu.

  2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín a nastrouhaný zázvor a necháme krátce zarestovat spolu s cibulí.

  3. Přidáme okapanou čočku, rajčatový protlak, pokrájený česnek (pokud použijeme česnekovou pastu se solí, přidáme ji až na konci) a zalijeme vodou.

  4. Vaříme do změknutí čočky, asi 15-20 minut.

  5. Když je čočka měkká, přidáme sůl a pepř podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!