Hustá polévka z červené čočky
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 hrnek červené čočky
- 1 větší cibule
- rajčatový protlak
- několik stroužků česneku nebo česneková pasta
- 2 cm nastrouhaného zázvoru (zázvorem nešetříme)
- 1,5 lžičky římského kmínu (množství záleží na osobní chuti)
- olej
- sůl
- pepř
Postup Hustá polévka z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Červenou čočku propláchneme a necháme hodinu namočenou. Máčet se nemusí, ale lépe si pak drží červenou barvu.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín a nastrouhaný zázvor a necháme krátce zarestovat spolu s cibulí.
Přidáme okapanou čočku, rajčatový protlak, pokrájený česnek (pokud použijeme česnekovou pastu se solí, přidáme ji až na konci) a zalijeme vodou.
Vaříme do změknutí čočky, asi 15-20 minut.
Když je čočka měkká, přidáme sůl a pepř podle chuti.