Hujerovy sendvičové placičky.. mák, švestky a... tak

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

cca 500 g brambor (asi 6 středně velkých)
cca 200 g švestek (6 až 8)
2 vrchovaté lžíce švestkových povidel (ideálně od yanull, v troubě pečených)
2 vrchovaté lžíce mletého máku
2 lžičky moučkového cukru
1-2 vejce (podle velikosti vajec a konzistence těsta)
2-3 lžíce hladké mouky
lžička krupicového cukru
špetka soli
olej na smažení
2 lžičky skořicového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme je na hrubé nudličky. Vymačkáme z nich přebytečnou vodu, přidáme vejce, mouku, lžičku cukru a špetku soli a dobře promícháme.

  2. Na pánev nebo lívanečník dáme trochu oleje, rozpálíme jej a lžící klademe malé hromádky, které rozplácneme a pozvolna smažíme do světlé barvy (aby nebyly zcela dopečené). Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, polovinu bramboráčků obložíme půlkami švestek a posypeme je mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Nahoru ještě zasypeme skořicovým cukrem.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a bramboráčky upečeme dozlatova. To trvá cca 30 až 40 minut. Záleží, jakého, pardon, jakou, máte troubu:-)

  4. Hotové bramboráčky bez švestky potřeme švestkovými povidly, přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!