Hříšně čokoládové lanýže

Recepty, Cukroví

Suroviny

180 g čokolády na vaření(70%kakaa)
180 g smetany (šlehačky)
2 lžíce moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového extraktu
15 g nastrouhané čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na malé kousky a ve vodní lázni roztavíme.

  2. V míse ušleháme smetanu s cukrem a trochu vychladlou čokoládu pomalu vešleháme do šlehačky.

  3. Zakryjeme folií, alobalem a necháme 1 hodinu vychladit.

  4. Na plech dáme pergamen, na talířek, nebo do mističky si dáme strouhanou čokoládu.

  5. Malou lžičkou sbíráme čokoládu se šlehačkou,obalujeme ve strouhané čokoládě a zároveň tvarujeme kuličky.

  6. Lanýže dáme na připravený plech, zakryjeme fólií a dáme do lednice ztuhnout, pak je dáváme do papírových košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!