Hříbkové rizoto

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

HrsT sušených hříbků
3 šálky rýže
5-6 šálku vody
2 slepičí bujóny
vegeta
sůl
černý pepř
petrželová nať
strouhaný uzený sýr
1 cibule
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hríby namočíme na 30 minút.

  2. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme ryžu a popražíme chvíľu aj s mletým čiernym korením.

  3. Zalejeme vriacou vodou.

  4. Pridáme slepačí bujon,vegetu, hríby aj s vodou.

  5. Mierne osolíme, zamiešame a necháme zovrieť.

  6. Prikryté dáme do trúby vyhriatej na 180 stupnov na 30 minút.

  7. Vypnememe trúbu a necháme v trúbe dôjsť. Na tanieri hojne posypeme petržlenovou vnaťou a syrom. Dobrú chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!