Hrášková s mozzarellou

Recepty, Polévky

Suroviny

mražený hrášek 400 g
zeleninový bujón 1 ks
jarní cibulka 2 ks
mozzarella 1 ks
smetana (40%) 1 lžíce nebo oříšek másla
plátky uzené slaniny dle počtu osob
starší rohlíky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do jednoho litru vroucí vody dáme zeleninový bujón a jarní cibulku klidně i se zelenými výhonky pokud jsou hezké.

  2. Necháme 3 minuty provařit.

  3. Přidáme mražený hrášek, vaříme 7 minut.

  4. Kastrůlek odstavíme z ohně, přidáme nakrájenou mozzarellu a to všechno rozmixujeme ponorným nebo i jiným mixérem.

  5. Přisolíme dle chuti, opepříme a polévku necháme se smetanou nebo máslem na ohni ještě prohřát. Podáváme s krutóny a s plátkem křupavé slaniny.

  6. Krutóny: Starší pečivo nakrájené na kostičky, osmahnuté na suché pánvičce.

  7. Slanina: Plátky slaniny dáme do mikrovlné trouby na šikmější podložku, aby nám omastek stékal stranou, přikryjeme ubrouskem a nastavíme asi na 3 minuty 600W dle tloušťky slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!