Hrášková s mozzarellou
Recepty, PolévkySuroviny
- mražený hrášek 400 g
- zeleninový bujón 1 ks
- jarní cibulka 2 ks
- mozzarella 1 ks
- smetana (40%) 1 lžíce nebo oříšek másla
- plátky uzené slaniny dle počtu osob
- starší rohlíky
- sůl
- pepř
Postup Hrášková s mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Do jednoho litru vroucí vody dáme zeleninový bujón a jarní cibulku klidně i se zelenými výhonky pokud jsou hezké.
Necháme 3 minuty provařit.
Přidáme mražený hrášek, vaříme 7 minut.
Kastrůlek odstavíme z ohně, přidáme nakrájenou mozzarellu a to všechno rozmixujeme ponorným nebo i jiným mixérem.
Přisolíme dle chuti, opepříme a polévku necháme se smetanou nebo máslem na ohni ještě prohřát. Podáváme s krutóny a s plátkem křupavé slaniny.
Krutóny: Starší pečivo nakrájené na kostičky, osmahnuté na suché pánvičce.
Slanina: Plátky slaniny dáme do mikrovlné trouby na šikmější podložku, aby nám omastek stékal stranou, přikryjeme ubrouskem a nastavíme asi na 3 minuty 600W dle tloušťky slaniny.