Hrachové lupínky nachos

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

125 g hrachvoé mouky
1 rovná lžička prášku do pečiva
½ lžičky soli
koření dle vlastního výběru: čerstvě namletý pepř, chilli, bylinky…
2 lžíce oleje
cca 7 lžic vody

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s práškem do pečiva, solí, kořením a olejem. Postupně přidáváme vodu a vypracujeme tuhé nelepivé těsto.

  2. To rozválíme mezi dvěma archy pečicího papíru na velmi tenkou placku. Vrchní papír sloupneme a spodní i s těstem přeneseme na plech. Nožem nakrájíme na trojúhelníčky, ale neoddělujeme od sebe.

  3. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 10-15 minut, až než začnou trojúhelníčkům růžovět špičky. Vyndáme z trouby a po vychladnutí podle řezů nalámeme. Podáváme podobně jako kukuřičné lupínky nachos s nejrůznějšími dipy a salsami, případně jíme jen tak samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!