Hrachové lupínky nachos
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 125 g hrachvoé mouky
- 1 rovná lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- koření dle vlastního výběru: čerstvě namletý pepř, chilli, bylinky…
- 2 lžíce oleje
- cca 7 lžic vody
Postup Hrachové lupínky nachos
Postup přípravy receptu
-
Mouku promícháme s práškem do pečiva, solí, kořením a olejem. Postupně přidáváme vodu a vypracujeme tuhé nelepivé těsto.
To rozválíme mezi dvěma archy pečicího papíru na velmi tenkou placku. Vrchní papír sloupneme a spodní i s těstem přeneseme na plech. Nožem nakrájíme na trojúhelníčky, ale neoddělujeme od sebe.
Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 10-15 minut, až než začnou trojúhelníčkům růžovět špičky. Vyndáme z trouby a po vychladnutí podle řezů nalámeme. Podáváme podobně jako kukuřičné lupínky nachos s nejrůznějšími dipy a salsami, případně jíme jen tak samotné.