Hovězí roládky s žampionovou náplní a mrkví

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

3 větší plátky hovězí roštěné
3 větší plátky anglické slaniny
10 žampionů
2 cibule
1 mrkev
1/2 lžičky drceného kmínu
plnotučná hořčice
sůl
barevný pepř
hladká mouka
olej
nit nebo párátka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň.

  2. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji. Potom přidáme kousky žampionů, kmín a osolíme. Pár minut restujeme, jenom než se odpaří tekutina ze žampionů.

  3. Plátky masa naklepeme paličkou, osolíme, posypeme barevným pepřem a každý plátek potřeme plnotučnou hořčicí.

  4. Na každý kousek masa položíme plátek anglické slaniny a rozprostřeme žampionovou náplň.

  5. Na ni položíme do středu hranolek očistěné mrkve a zavineme do roládky. Svážeme nití, anebo upevníme párátky.

  6. Na trošce oleje osmažíme kousky proužky druhé cibule do zlatova. Přidáme roládky a po všech stranách je opečeme.

  7. Zalijeme do poloviny vodou a dusíme do měkka. Kdo chce, přidá masox.

  8. Omáčku zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou ve studené vodě. Ještě několik minut provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!