Hovězí polévka s houbovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

hovězí maso na polévku
zelenina do polévky
150 g uvařených na drobno nakrájených čerstvých hub
1 vejce
lžíce másla
lžíce mouky
1/2 rohlíku rozmočeného v mléce
strouhanka
pepř
špetka mletého kmínu
špetka majoránky
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme silný hovězí vývar, maso vyndáme, nakrájíme na malé kousky a vložíme zpět do vývaru, ve kterém jsme předtím ještě uvařili zeleninu do měkka.

  2. V míse smícháme houbovou drť s namočeným rohlíkem, máslem, moukou, žloutkem, kořením a strouhankou.

  3. Nakonec vmícháme ušlehaný bílek a tvoříme knedlíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!