Hovězí po čínsku s červeným zelím

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g libového hovězího masa (přední, zadní, roštěná)
2 PL olivového oleje
4 stroužky česneku
100 g červeného hlávkového zelí
1 červená paprika
1 jarní cibulka
50 g pórku
3 PL sojové omáčky
Marináda:
3 PL olivového oleje
1 PL citronové šťávy
1 ČL kari
1 ČL koření gyros
1/2 ČL mleté papriky
špetka chilli
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření, citronovou šťávu a olivový olej. Necháme v chladu marinovat minimálně přes noc, ale klidně 2 dny.

  2. Všechnu zeleninu nakrájíme na proužky, kolečka, plátky - jak kdo má rád.

  3. Na olivovém oleji orestujeme naložené maso. Přidáme česnek na plátky a pak postupně přidáváme a vždy zarestujeme zeleninu v pořadí od nejtvrdší k nejměkčí (zelí, paprika, cibulka, pórek).

  4. Nakonec zastříkneme sojovkou a ihned podáváme (s nudlemi, rýží nebo s hranolkama). Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!