Hovězí po čínsku s červeným zelím
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g libového hovězího masa (přední, zadní, roštěná)
- 2 PL olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 100 g červeného hlávkového zelí
- 1 červená paprika
- 1 jarní cibulka
- 50 g pórku
- 3 PL sojové omáčky
- Marináda:
- 3 PL olivového oleje
- 1 PL citronové šťávy
- 1 ČL kari
- 1 ČL koření gyros
- 1/2 ČL mleté papriky
- špetka chilli
- špetka pepře
Postup Hovězí po čínsku s červeným zelím
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření, citronovou šťávu a olivový olej. Necháme v chladu marinovat minimálně přes noc, ale klidně 2 dny.
Všechnu zeleninu nakrájíme na proužky, kolečka, plátky - jak kdo má rád.
Na olivovém oleji orestujeme naložené maso. Přidáme česnek na plátky a pak postupně přidáváme a vždy zarestujeme zeleninu v pořadí od nejtvrdší k nejměkčí (zelí, paprika, cibulka, pórek).
Nakonec zastříkneme sojovkou a ihned podáváme (s nudlemi, rýží nebo s hranolkama). Dobrou chuť.