Hovězí plec pečená

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 dkg slaniny
800 g plece loupané
1 velká cibule
10 stroužků česneku
sádlo
provensálské koření
pepř
sůl
lžíce mouky
(na knedlíky)
3 dkg slaniny
1 malou cibulku
3 rohlíky
2 vejce
1 dcl mléka
petrželka
sůl
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso prošpikujeme, obalíme v provensálském koření, posolíme a opepříme. Vymažeme pekáček sádlem, na dno dáme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek a vložíme hovězí maso.

  2. Pečeme za občasného podlévání a obracení masa pod pokličkou asi 1,5 hodiny. Potom maso vyndáme a nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, maso vložíme zpět a ještě chvilku propečeme.

  3. Na knedlíky rozpustíme na pánvi slaninu, osmahneme na ní cibulku a když začne zlátnout přidáme nakrájený rohlík a mírně opečeme ze všech stran. Potom vše přendáme do mísy, zalijeme v mléce rozmíchanými vejci.

  4. Přisolíme, promícháme s nakrájenou petrželkou a přisypeme asi 6 lžic mouky. Zaděláme těsto a připravíme z něho jednu šišku knedlíku, který vaříme 25 minut a nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!